DIÁKCSERE PROGRAM 2. rész

DIÁKCSERE PROGRAM 2. rész

Nagy örömünkre augusztus végén  Olaszországból 13 diákot láthattak vendégül iskolánk olaszul tanuló diákjai. Jó lehetőség nyílt a nyelvtanulásra, nemcsak azok számára, akik elszállásolták őket, hanem a mindennapi túrákon, városnézésen a többieknek is beszélgethettek angolul és olaszul egyaránt. Ennek a programnak a lényege az, hogy egymás kultúráját, hazáját megismerjük, és még személyes barátságok is szövődhetnek.

„Egy olasz olyan, mint egy élő adrenalinbomba. Ebben az öt napban nem kevesebb, mint 13+2 ilyen bombával sétáltunk, nevettünk, szórakoztunk, és ha tetszik, ha nem, néha még tanultunk is tőlük. Elképesztő volt!”

„Nagyon tetszett a hajózás, mert akkor tudtunk legtöbbet beszélgetni, magyarok és olaszok együtt. A strandolás is nagyon jó volt,  a kedvencem a hullámmedence volt. Nagyon viccesek voltak az olaszok. Még jó hangulat volt a Gellért-hegyen este is. Szép volt a kilátás és mindenki jól érezte magát.”

„Nagyon jó volt, mert majdnem mindenki  olaszul beszélt, és a végén kezdtem hozzászokni.”

„Nagyon jó volt nyáron az olasz cserediákokkal beszélgetni, „játszani”. Jó volt megmutatni a magyar emlékműveket, emléktárgyakat.”

„Az olaszokkal töltött idő nekem sokat jelentett, sok szép napunk volt együtt. Reggeltől várost néztünk, este pedig találkoztunk a belvárosban. Sokat nevettünk, gyakoroltuk a nyelveket, a régi barátságokat mélyítettük, és újakkal gazdagodtunk.”

„Rengeteg élményben volt részem, nagyon sok új, kedves embert ismertem meg, és egy új kultúrát.”

„Sajnáltam, hogy nem tudtam az elejétől ott lenni a programokon, de az utolsó két napon, amin ott voltam, nagyon jól éreztem magam. Még így is tudott újat mutatni nekem Budapest, annak ellenére, hogy 17 éve itt élek (pl.: Parlament). Szívesen mennék jövőre oda vissza Cancello ed Arnone-ba, de máshova is. Jövőre jobban fogok tudni olaszul, és még jobb lesz.”

„Il programma con gli italiani  è stata una bella esperienza. Ho potuto incontrare i miei amici ungheresi e italiani.”