Zöldág Nemzetközi Öko - Design Fesztivál

December 13.-án Juhos Kiss Sándor és Bakó Tamás tanár úr jóvoltából a rajzszakkörösök kis csapata ellátogatott a Klebelsberg Kultúrkúriába. Az oda felé vezető út hosszú volt de megérte mert a sikeres bejelentkezés, lepakolás után érdekes témájú előadásokra ülhettünk be sok más iskola tanulóival együtt.

Az első előadás a "Környezetvédelem és innováció a II.kerületben" címet kapta. Lánszki Regő képviselő betekintést engedett a jövőbeli tervekbe,újításokban melyeket a II.kerületben fognak alkalmazni. Elmondta,hogy az utcai lámpákban lévő égőket ledfényforrásokra fogják cserélni, valamint közös komposztkerteket szeretnének kialakítani.

A második előadást az egészséges életvitelről, mindennapokról  Takács László élelmiszeriparimérnők tartotta. Sok új információt tudhattunk meg a stresszes életmód okozta evészavarokról. Felesége Szabó Adél ,,A szeretet nyelvei, módjairól” mesélt nekünk. Többek között a személyiség típusokról, az emberek között kialakuló kapcsolatok kezeléséről tudhattunk meg érdekességeket. 10:30-tól Farkas Réka iparművész mutatta be diasorozatán keresztül a világ legkülönbözőbb helyein kialakult újrahasznosítási eljárásokat. Például egy svéd művésznő a régi elhasznált katonai ejtőernyőkből alkotott ruhakolleckióját.

Az érdekes előadások után lementünk egy hatalmas terembe ahol a kiállítás különleges darabjait találtuk. Papír bútorokat, farmerből készült kanapét, petpalacktáskát és biciklialkatrészekből összeállított asztalilámpákat csodálhattunk meg. Sok, különböző művészek által készített plakátot is láttunk, melyek az újrahasznosítás fontoságára hívták fel a figyelmet. Tovább haladva az alagsor egyik kis termében lehetőségünk volt kézműveskedni. Drótékszerek, képek, rajzok, tejesdobozból készült pénztárcák készültek. Köszönjük a lehetőséget a tanár uraknak nagyon jól éreztük magunkat!

Dardor Maja 10.a