Planet Budapest 2021.

Iskolánk 9.A és 7.B osztályos tanulói, Tringer Dóra és Földiné Reider Mónika tanárnők vezetésével, egy elnyert pályázat keretében vettek részt a Planet Budapest Fenntarthatósági Expón. A diákok rendkívül színvonalas, látványos programon bővíthették a tudásukat. A gyerekek részt vehettek egy interaktív fenntarthatósági élménypályán – ahol sikeresen megmentették a Földet – valamint megtekinthették az Expó egyéb kiállításait is. Izgalmas, szemléletes és rendkívül látványos feladatokon keresztül ismerkedhettek a biodiverzitás, az élhető városok, a tudatos vásárlás, a fenntartható táplálkozás, a körforgásos gazdaság kérdéseivel is.
Diákok véleménye a kiállításról:

“Rengeteg érdekes új dolgot láttam. Volt számos olyan információ, ami felnyitotta a szemem. Eddig is odafigyeltem a környezetvédelemre, de ezután még jobban fogok. Köszönöm, hogy elmehettem.”

“Nagyon megleptek az információk, például, hogy egy darab póló legyártásához 2700 liter víz szükséges”

“Leginkább a kiállítás igényessége tetszett, ahogy ki volt alakítva, az szerintem zseniális volt.”

“Nekem nagyon tetszett, nagyon izgalmas volt, nagyon jól ki volt alakítva. Örülök, hogy volt alkalmam kipróbálni a VR játékot. A pálya, amin végigmentünk nagyon színvonalas volt és tetszett, hogy színészek adták elő. Örülök, hogy megnézhettem!”

“Az a mondat fogott meg legjobban, hogy “minden tett számít”. Maradandó élmény volt ez a program.

További képek a Facebookon!