Regensburgi utazás – 2019.

Regensburg - borító

Diákcsere kapcsolat a regensburgi Goethe Gimnázium és a budapesti Kosztolányi Dezső Gimnázium között

Kosztolányi Regensburgban

Április 9-én érkeztünk haza a diákokkal Regensburgból, testvérvárosunkból, ahol egy hetet vendégeskedtünk a Goethe Gimnázium diákjainál és tanárainál. Az utazás mint mindig, most is nagyon jól sikerült. Persze ez nem is csoda, hiszen az idén egy nagyon klassz 12 fős diákcsoporttal mentünk és a német cserediákok is nagyon „jófejek” és nyitottak voltak. A szép tavaszias idő is hozzájárult volt ahhoz, hogy nagyon jól érezzük magunkat. Így a „kötelező múzeumi” programok mellett volt lehetőség Duna parti picknikezésre, hajókázásra a Dunán, szabadtéri focizásra az iskolaudvaron és fagyizással egybekötött shoppingolásra Regensburg belvárosában.

Az idei év legfontosabb programjai az alábbiak voltak: diákjaink először is megismerkedtek Goethe Gimnázium épületével és részt vettek néhány tanítási órán, majd megnézték Regensburg középkori belvárosát idegenvezetéssel, látogatás tettek a régi városházán Regensburg polgármesteri hivatalában, betekinthettek a középkori Birodalmi Gyűlés termébe és a pincében található középkori kínzókamrába és börtönökbe. Hajóztunk a Dunán és fürödtünk Regensburg szép és modern uszodájában. Pénteken pedig egész napos kirándulást tettünk Münchenbe. A hét hétfőn este egy búcsúesttel zárult, ahol a német és a magyar diákok vicces jelenetekkel szórakoztatták a szülőket és a vendégeket.

Sok közös élményben volt részünk, ami az idei diákcsere program lezárultával sem ért véget, hiszan több német cserediák ellátogat nyáron Magyarországra és magyar diákjaink is meghívást kaptak Regensburgba.
Ízelítőként néhány kép a programokról a Facebook oldalunkon.

Karsainé Nika Anita
szervező tanár